21.11.2022 Εκδηλωσεις

2ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού ΝΤΕΠΩ

60 πολίτες, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, στελέχη και αιρετοί του Δήμου Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στο 2ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε εχθές, στις 20 Νοεμβρίου 2022 στο Ντεπώ της Θεσσαλονίκης.


Ξεκινήσαμε τη μέρα μας διασχίζοντας το βιότοπο στο ρέμα Μπουγιούκ Ντερέ. Στη συνέχεια, στο πάρκο Ουζίελ καταγράψαμε τι παρατηρήσαμε και τι νιώσαμε στον περίπατο.  Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε στο Βαφοπούλειο όπου μετά από ενημέρωση των πολιτών για ιστορικά στοιχεία του Ντεπώ προχωρήσαμε σε μια συμμετοχική διαδικασία σχεδιασμού προτάσεων. Περίπου για δυόμιση ώρες συζητήσαμε αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της περιοχής και σχεδιάσαμε ρεαλιστικές προτάσεις στο χαρτί. Δουλεύοντας σε κύκλους, οι έξι ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας.


Η Οργάνωσή μας προτείνει στην Ε' Δημοτική Κοινότητα και τους συμπολίτες μας, να ξεκινήσουν την προετοιμασία διαβούλευσης η οποία πρόκειται να επικυρώσει/συμπληρώσει τα αποτελέσματα του συμμετοχικού σχεδιασμού. 


Το επόμενο διάστημα πρόκειται να συντάξουμε μια ερευνητική μελέτη για την συμμετοχική διαδικασία. Στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τα αποτελέσματα της συμμετοχής και η συνέχιση διαδικασιών ενημέρωσης και κοινωνικής συμπερίληψης μπορούν να συνδράμουν θετικά στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Ευχαριστούμε θερμά το Άλευρον για την υποστήριξη της τροφοδοσίας του εργαστηρίου και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο που μας φιλοξένησε θυμίζοντας μας ότι τα δημόσια κτήρια μπορούν να αποτελέσουν δραστήρια πολιτιστικά κύτταρα της πόλης μας με ζωτικό ρόλο για τη γειτονιά.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

TOP